Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Thursday, May 2, 2013

Kedai Rubber stamp / cop instant - 1 jam siap!

Happy day dear!

Sorry lama tak hupdate blog...Biasalah kalau da jadi isteri orang, kadang2 sampai dah tak ada masa untuk diri sendiri :P

Btw just nak share, this info very useful for B2B yang nak cari rubber stamp yang boleh buat cepat.

Alkisah once upon a time, hari tu aku terdesak  nak buat rubber stamp / cop utk business aku..Then, menggagau juga la mencari sebab nak segera..Puas dah aku merayau2 cari di kawasan office aku.. Aku dah masuk bangunan MARA kat Jalan Raja Laut tu, sebab kat situ banyak kedai yang buat kad kawin tapi sadly diaorang tak dapat nak siapkan segera. Paling awal pun 2 hari. Then, aku ke Pertama Kompleks, tanya semua kedai kad kahwin, pun sama juga..2 hari baru bolehs iap....Sampai la aku dah nak give up sebab keletihan berjalan,  naik turun tangga + cuci mata lagi...hehehe

Yang aku geram, bila aku Google cari info pasal kedai or service yang buat rubber stamp instant  SATU PUN TAK JUMPA! Soo, pasal tu la aku buat entri ni...

Tapi... betul lah orang tua kata, USAHA TANGGA KEJAYAAN! Finally aku jumpa gak kedai ni...Strategik sungguh lokasi dia, betul2 depan SOGO..kedai ni je yang boleh buat rubber stamp instant dalam masa 1 jam pun boleh siap. Disebabkan instant, jenis design rubber stamp tu tak de lah vouge sangat... Design cop tu pun jenis yang jenis design lama la ye, bukan jenis moden yang bentuk segi empat siap ink tu. Harga dia dalam RM 30 /  seunit..Agak mahal, tp da disebabkan dia boleh buat cepat then aku pun sapu je..Then, aku ada beli gak cop yang moden tu as backup. Harga dia RM 35 /seunit

Harga simple rubber stamp ni if tak urgent (tunggu 2-3 hari) cuma dalam Rm 9- belasan ringgit ikut baris, size n design..Then, if nak custom made utk wedding, kena prepare design sendiri dan bg soft copy kroang kat kedai tu, diaorang boleh tolong buatkan... Tp diaorang tak ada service design  tau so sila bawa design sendiri...

mcm ni la rupa rubber stamp design lama

yang ni rupa cop / rubber stamp design baru

Hehe, bagus juga guna Rubber stamp utk dicop atas doily paper and customize design utk invitation wedding korang kan? Selain tu B2B pun boleh je guna rubber stamp utk DIY guessbook juga..~ wink wink

Ni contoh hasil DIY doily paper using rubber stamp. Cantik kan? - Gambar pinjam dr blog B2B lain - 

So kalau korang nak ke kedai yang buat Rubber stamp instant ni, carilah SOGO..From SOGO insyallah korang akan jumpa sebab lokasi dia bebetul depan SOGO..Kalau tgk gambar je insyallah boleh recognize =)

Selain stamp cop, dia pun ada service buat signage, signboard, name tag, key chain dan sewaktun dgnya..

Aku suka ngan signage ni, ingat nak pasang 1 kat kedai nanti..Tp harga dia?? RM 500 hokeh...Glurp!

Siap dalam 1 jam katanya..





Ni lah SOGO yang lagend tu..1 je mall dia dalam Malaysia ni

N pandangan dari depan SOGO (lepas aku lintas jalnn) :P


Ok hope this info can help someone someday :D

P/S: Sebarang detail service dan brg kedai ni boleh PM direct kedai ni @ FB diorg ye : Keen Seng Sign House

Thank you n__n
Comments
15 Comments

15 comments:

  1. thanks 4 info...
    memang shida tercari-cari macam mana nak buat nama sendiri tanpa ambik upah....hehe

    kira dia boleh buat nama dan tarikh semua lengkap macam dalam doily paper erk....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq shida sebab baca entri =) haah kedai ni boleh buat nama, tarikh or design ukir2, shape kartun ke... cuma customer kena design sendiri dan provide soft copy kat kedai tu...Dia akan design ikut design kita. Dia kata boleh buat 1 jam tp harga ikut size..dalam RM 25-45 dear..

      Delete
  2. haiiiiii.. follower ke 185

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear sbb sudi follow..done follow ur juga ;)

      Delete
  3. Replies
    1. hehe sbnrnye saya baru jumpa kedai yg lagi murah..RM 15 seunit dalam masa 15 min kot...cuma tak sempat nak update lg :P

      Delete
    2. bole tau kat mana kedai yg murah tu? pls n tQ...

      Jejaka terdesak ;p

      Delete
    3. Yg lagi murah di dalam shopping mall maju junction...

      Delete
  4. Replies
    1. Hahaha nak kena tukar da nama miss tu..no longer miss da..hahah..But I do miss uuuu pn Bintang hati ;) wink wink

      Delete
  5. klu dkt kk ada ni buat rubber stamp

    ReplyDelete
  6. klu dkt kk ada ni buat rubber stamp

    ReplyDelete
  7. Memang tujuan saya nak cari rubber stamp segera,tu yang terjumpa blog ni..thanks a lot
    bisnes simkad

    ReplyDelete
  8. thanks a lot.. this is very helpful!

    ReplyDelete
  9. Terima kasih sgt2 post ni. Sgt2 membantu saya yg urgent tadi. Semoga ada pahala utk anda insyaAllah.

    ReplyDelete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!