Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Thursday, August 2, 2012

My 1st step DIY veil : shopping border lace

Thehee..Tak sabar nak mulakan projek DIY veil =) Excited sebab tengok B2B yang lain berjaya buat veil dengan jayanya. Nampak macam tak perlukan kepakaran yang luar biasa pun untuk buat benda tu..Cuma mungkin dari segi teknik jahitan manik dan kekemasan (cewah, berlagak! padahal reti jahit jelujur jek) hahah..

Jadi, semalam aku beli border lagi.. Aku tak berani nak masuk Jakel & Gulatis sebab hasil info dr ramai blogger & discussion dari geng2 FB B2B harga border lace di Gulatis, Euro Moda & Jakel tu for me macam agak mahal . Paling cikai pun dalam puluhan then up to ratusan ringgit..Glurp..Tu baru lace jek..Emm, ikut kemampuan masing2 la kot...Tapi, memang design border lace mahal2 ni confirm superb la kan, setaraf la dengan harganya..Macam aku, tak bercadang nak buat veil yang mahal sebab memang objektifnya nak jimat tapi cantik.

Boleh singgah sini kalau nak beli border lace murah : Your DIY Project Supplies

Pepun aku gembira gak sebab design border lace yang aku nak tu ada. Yang best, harga pun murah gila cuma RM 12.50 semeter!. Aku beli semeter dulu sebab takut membazir. . Maybe sebab murah n cantik, Lace dia nie selalu jek out of stock. Aku pun time ni bernasib baik jek sebab dapat last kopek. Ngam2 1 1/4 meter je yang tinggal..

Ok. Next nak cari kain net / kain chiffon yang sepadan dengan warna kain aku..Then, membeli beads yang sepadan dengan manik2 di baju aku tu. Then, lepas tu akan bermula la journey aku men-DIY veil sendiri..Hope menjadi la eks..Amin =)

Target aku nak buat veil dibawah kos RM 30. hehe.Yang penting murah tapi cantek n nampak macam mahal gitew...

Wish me luck!
Aku berminat ngan lace pink purple tu..Tapi tak sesuai dengan baju aku lak..
Ni la border lace putih yang aku beli tu..
 Border lace tu lak aku nak match kan dengan baju aku nieh..
Since, kebetulan warna baju da sama..Aku pun nak buat veil Ala2 B2B ni jugak sebab sangat sweet! :P
 
Other option utk border lace murah boleh visit sini Your DIY Project Supplies
Comments
9 Comments

9 comments:

  1. cantik !!! tak sabar nak tgk hasilnyaaaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...saya pun tak sabar nak tgk hasilnyee macam mana nanti..hihi..Hope menjadi la >___<

      Delete
  2. miss jue..mane nak beli border lace tu ye..betul2 nak ni..penat dah cari..n tataw nk dapat kat mane..dgn harge yg sgt relevan tu..
    boleh tolong saya...?
    btw..saya ana..b2b from ganu..
    salam kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye ana, thanks for visit :) border ni saya beli kat kedai bunga reben KL..awak nak saya tolong macam mana ye? tolong belikan ke?

      Delete
    2. kedai tu duduk kat maner erk..boleh bg direction tak..sy dok rawang...kot2 terjebak masuk kl..nak la beli kan..lgpun..sush betul nak dapat border lace camni..yg murah..huhu

      Delete
    3. Kedai tu kat jalan TAR (Tunku Abdul Rahman)..Kalau tak tahu Jalan TAR kat mana, awak cari SOGO / Masjid Jamek. Kalau da sampai Jalan TAR, kalau awak dari SOGO, jalan sampai jumpa kedai GULATIS / EURO MODA then awak melintas..kedai tu sebaris dengan kedai2 di tepi jalan tu..awak jalan je sampai la awak jumpa kedai jual barang2 kawen (hantaran)..Kedai tu sebelum kedai kasut Princess & selepas persimpangan jalan nak masuk Semua House...Kalau awak masih tak sure, next enti nanti saya tunjukkan jalan (bergambar) cara nak ke kedai tu...

      Delete
  3. Come visit and like LaceHouse page =)
    http://www.facebook.com/pages/LaceHouse/521118044582615

    ReplyDelete
  4. hai awk..i love it..suke sgt2..boleh ambil idea tuk i diy veil nnti nk tunang..hehe..i follow u..wlpon entry u ni da lame.bru terbca..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mastura for visit my humble blog..Hehe..tq dear..sila la amik idea sy x seberapa ni ;) Im glad can help ur big day :D

      Delete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!