Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Thursday, February 2, 2012

Beli sangkar Kucing yang Murah!

Hee..Recently aku ada beli sangkar kucing 3 tingkat harga RM 220 dan masih baru (masih dalam kotak). Aku cari sangkar ni sebab kucing aku dah semakin meriah dan semakin nakal. Habis langsir dan perabot aku dicakarnya. Jadi, terpaksa la aku cari jalan mcm mana nak control mereka2 ini kan..Hee..

So, aku pun google la dalam Mudah.Com, konon ingat nak cari 2nd hand cat cage yang murah. Rata2 harga yang aku servey kalau yang masih baru semua pun berharga RM 250-300++ untuk new cat cage. Then, tak sangka pulak bila aku cari dalam Mudah.Com, ramai jugak tokey2 pet shop / dealer yang buat promosi @ Mudah.Com ni. Sekali dalam banyak2 aku ternampak 1 iklan yang jual RM 220 jek n orang tu pun Malay so aku tak payah risau dah pasal nak samak incase cat cage yand dia jual tu barang 2nd hand..Klik sini untuk iklan tu...

Emm..Yang best dalam Mudah.Com diorg ada provide delivery service..Ada yang provide penghantaran melalui pos tp yang tu ada extra charge kot and maybe untuk yang jauh di luar kawasan. Kalau yang personal delivery pulak just akan hantar to the nearest petrol station dan bukan terus di depan pintu rumah. Maybe for their own safety kot. So aku pun berminat dgn satu iklan di Mudah.Com ni dan liaise dgn penjualnya yang bernama Hafiz. Cuma yang x best tu kena self collect @ Petrol Station Sri Gombak..Hummm

With my bf help, kitaorang pun jumpa la si Hafiz tu dan berjaya membeli sangkar kucing tersebut. Bila aku sampai di rumah, aku terus pasang sangkar tu. Nampak mcm agak comfort sebb tinggi cuma kalau untuk anak kucing maybe 3 tingkat tu sesuai la..Tapi, kalau kucing dewasa maybe akan nampak mcm agak sempit. Kalau kucing dewasa maybe la aku kena beli heavy duty cage / 4 -5 level cat cage..Woo..Kalau yang tu confirm2 harga sangkar RM 600-800..:( Tinggi kan nilai kasih sayang?..huhu...

Now, aku beli mana yang mampu dulu then baru sikit2 aku beli accessory kucing yang lain..Tp barang keperluan mcm cat litter box with cover, litter sand and cat toys pun wajib beli supaya kucing korang tak terseksa duduk dalam sangkar tu.. Hee..Now baru la aku rasa tenang sebab kucing aku tak huru harakan rumah aku lagi..Ramai je nasihat supaya buang jek kucing2 tu.. Tapi bila nak dibuang tu  rasa mcm "bertanggung jawab" la pulak kan..Hee..So, hopefully kucing aku akan bahagia tido dalam sangkar tu.Aku pun dah siap letak karpet untuk dia so dia boleh nak main cakar2 dan melepak dengan lebih selesa...:D

Comments
4 Comments

4 comments:

  1. besusun tdo kat each level. hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe..masing2 nak bilik sorang satu..ehee..nanti nak kena yang lagi besar :P

    ReplyDelete
  3. nice review about me..thanx -Hafiz-

    ReplyDelete
  4. dtg nk mengusha sangkar kucing sbnrnya. haha

    ReplyDelete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!