Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Tuesday, August 7, 2012

Shopping kain net for my veil

Adeyh..makin nak dekat raya, semakin sesak la jalan TAR..Nak gerak mana2 pun jem, bukan takat jem kete jek..manusia pun jem..Kalau dtg malam aku rasa lg la ramai...Pepun lagu2 raya pun da meriah bkumandang, pas tu meriah da org jual kuih raya & baju raya ;)

Aku plak, org len sibuk2 shopping persiapan hari raya, aku sibuk shopping barang DIY..huhu..Jd, lps jek habis keje, mcm biasa aku pun serbu jalan TAR sebab nak survey kain net utk DIY veil aku..

Ok, al-kisah..Memula aku masuk NAGOYA, kain net dia RM 18 semeter & chiffon dia RM 5 semeter..Then, aku survey kedai Bunga reben, kain net dia harga dia rm 5.50 semeter tp pilihan warna limited & tak ada warna yang aku nak..Then, aku pun ke semua house plak, pg ke ground floor cari kain net tp dia ada jenis yg kasar je..Sama gak ngan kedai brg kawen kat tingkat 5 Semua House tu, pun x ada kain net jenis lembut...

Lepas da survey semua, aku pun macam da penat..x berani nak masuk Gulatis dan seangkatan dengannya sebab confirm mahal..Tgh pikir2, nyaris aku nak proceed beli kat NAGOYA jek..sekali otw nak ke NAGOYA, aku ternampak kedai nama MADRAS (depan semua house)..kedai ni dari luar macam jual Sari..saje je try tgk apa yg ada kat dlm, skali bila masuk meriah betul kedai ni..dia jual pelbagai jenis kain n ofcoz kain lace, chiffon, net pun ada..sekali aku terjumpa kain net yg sama mcm kat Nagoya, sebijik warna, lembut & rupa tp dia jual rm 5.90 jek..sangat teruja!! Ciss markup habis Nagoya ni..Tak sia2 berusaha gigih buat survey ;) Once da jumpa terus aku sebat beli semeter..

Jadi ni la kos veil aku..border lace (beli kat kedai bunga reben) rm 12.50 semeter + kain net rm 5.90 semeter = RM 18.40 jek!! Yey! Misi berjaya utk buat veil dalam kos rm 30! Balance tu aku pun beli la beads yg match ngan baju..

Here we go..masa utk memulakan projek DIY veil..tunggu result ye..Bismillah...

Kain Net di Kedai Bunga Reben
Tapi tak match ngan warna baju aku plak
Kedai ni depan Semua House
Ni la kain Net jenis lembut tu


Comments
5 Comments

5 comments:

  1. tak sbar nak tgk hasilnya nanti mesti cantik !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nguuu..Teheee...Entah la..Tak terror sangat pun tp will try my best ;)

      Delete
  2. ehee..thanks dear..dah siap dah.tinggal nak jahit manik je now :)

    ReplyDelete
  3. salam dear.. kedai bunga reben kat mne ye??

    ReplyDelete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!