Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Friday, August 10, 2012

DiY veil part 2 : jahit manik

Huhu..Bila tengok blog Intan & other blogger yang pandai jahit beads..Buat aku mengecut menjadi orang kerdil macam dalam cerita Snow white tu...hkhuk..Sangat tak mudah rupanya..So much detail & kreativiti diperlukan..Dalam proses membuat veil sendiri ni, part yang paling susah rupanya part nak potong veil jadi bentuk D & part nak jahit manik2 tu..Memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi!..
Ni hasil tangan Intan
Nguuuu! I admire this so much!! T____t
Ni plak hasil aku...Baru je nak mula...Urgh!! Stresss
Nak jahit manis sampai veil jadi seberat-beratny..Tak tau la jadi ke tak..T__T

Pepun, aku akan cuba melaksanakan mission sebaik mungkin..Here we go..My journey menjahit beads for my veil..
Comments
7 Comments

7 comments:

  1. saya pun kagum dengan mereka yang pandai jahit ni. termasuk awak lah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huk..Saya pun pandai2 jek ni yang..try2 jek ;) Nak bandingkan ngan Intan, memang jauuuuhhh la beza....heee.. sebenarnye ni pun x kemas tau, sebab masih belajar n just nak pakai sendiri2 jek... kalau exam mesti fail..teheee...

      Delete
  2. awk bg email fb..nti sy add..xpn add sy baby_eira89@yahoo.com...

    ske veil diy awk tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ok yang..nanti saya add awak ek ;)

      Delete
  3. Salam,
    Yg Intan kat atas tu dia beli manik dan lace kat mana?
    Ramai dah tanya kat blog dia tapi dia taknak jawab langsung.
    Mungkin Jue boleh suggest kedai yg jual lace cam Intan tu bole cari kat mane?
    Yg saya tau org cari lace kt muaz. Tmpt lain ada tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dear..Maybe Intan x reply da sebab dia da busy jadi ibu sekarang n baby dia selalu jatuh sakit..kalau nak border lace boleh try cari kat (fb): Your DIY Project Supplies / http://irjueonlineblogshop.blogspot.com/2012/11/border-lace-murah-rm-15-semeter.html

      Delete
  4. Thank you Jue coz reply..tapi saya nak cari remnants lace yg murah..Tau tak tmpt lain selain dr nagoya n muaz. Lace dia cam shiny2.

    ReplyDelete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!