Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Monday, November 12, 2012

Thank you soo muchhhh! May Allah bless you! Here my 1st give away!

Morning my dear fwends!

Fuh! lama gila x hupdate my personal blog ni..Sorry dear, recently aku sangat busy da dengan preparation as B2B dan juga dgn my new small business ;)

Btw, just nak share! aku da berjaya buat business sendiri secara kecil2 an tau!...Alhamdulillah..thanks to my dearest b2b fwends yang juga turut bg support, now da ada 1000++ yg like my small, tiny , humble online shop tu...Tehee..Aku tak sangka pun akan berkecimpung dalam business ni sebab aku ada kenangan hitam dalam bidang perniagaan ni..Kenangan hitam tu bila my mom dulu seorang business women yang sgt komited tp tuhan bg ujian pula, then perniagaan dia rugi & then muflis..Since that aku mcm traumatize da ngan dunia perniagaan ni sebab jatuh bangun berniaga ni sangat dasyat..

So, disebabkan tu la aku bermula dari bawah n secara kecil-kecilan je..

http://yourdiyprojectsupplies.blogspot.com/

Your DIY Project Supplies
Hemmm, Macam mana aku leh terjebak berniaga ek?? hee.. pun aku tak tau..Maybe sebab aku geram, banyak supply barang2 DIY aku mahal2 belaka padahal benda leh je dapat dengan harga yang murah kan..So, hasil research & usaha aku..Akhirnya berjaya juga aku mendapat jalan utk dapatkan barang2 tersebut dengan harga murah..So boleh la aku bg korang dgn harga yg murah jugak kan? :D serious beb, harga yg aku bg sgt reasonable. kalau mahal bgtau aku..Aku evaluate balik :P Btw, aku berniaga bukan utk untung (for now), just nak cari pengalaman dan belajar dulu ;)

So, thanks to my blogger fwend yg ada bertanya kan barang2 yg aku ada if boleh disewakan..1st inquiry yg aku dapat, ada yg request nak sewa DIY veil E-day aku tu..So dr situ la semuanya bermula...

Touchinggg sangat dengan sokongan korang dan mungkin rezeki sebab nak dirikan masjid ni kot..Now, disebabkan korang..Aku da start ada pelanggan dan dah start berniaga dengan serious, baik hati &  jujur :P teheee (kembangkan idong jap) :P

Aku sangat gembira juga sebab barang2 yang aku tempah utk stok aku da mula nak sampai! So soon kedai online aku da start akan ada byk barang sikit ;)

Makanya disebabkan itu, aku bercadang nak buat give away! Sebagai tanda penghargaan dan terima kasih atas sokongan & pemberian sempena business baru aku ni ;)

Hadiah yg aku nak bg ni--> check this out!

Pemenang Utama (1)

1. (1) Shake N Take Mini blender berharga RM 80

2. (2) meter Border lace (Warna boleh pilih)
*** off white / cream/ dusty pink/ silver / light blue / light green/ dark puple(2 meter) worth RM 30

3. 10pcs kain felt assorted color

4. (1) ID card holder handmade by me

*** 3 hadiah saguhati which is my 1pcs handmade DIY ID card holder & 2 meter border lace (off white) turut disediakan utk peserta bertuah dgn entri yg menarik juga ;)

Syarat2 penyertaan:

A. Via blog 
1. Follow my personal blog : KLIK SINI
2. Follow my business blog : KLIK SINI
3. Like my online shop FB: KLIK SINI
4. Tag 3 orang kawan b2b / kaki DIY juga in your entri
5. Buat entri pendek kenapa korang nak hadiah ni ;)  Yg plg sweet n menarik akan dipilih sebagai pemenang

Tarikh tutup penyertaan : 31 Disember 2012

p/s: sila provide your blog name, URL / link entri korang & nick name facebook korang for my visit ;)

Thank you & good luck!
Comments
6 Comments

6 comments:

  1. Replies
    1. hehe..thanks dear..sila la join ;)

      Delete
    2. cik mah dah join..ni entrynya..mudah-mudahan ade rezeki..tq missjue untuk GA ni...

      http://sunflowergo2.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-missjue.html

      Delete
  2. Replies
    1. hehe..lama x nampak dia..yey! mesti da makin sibuk sebab da jd wife ;) orite dear..feel free to join :D

      Delete
  3. Eh..komen ayong x masuk kat sini ek...nak komen lagi sekali jugak la...nak masuk kat sini jugak..hehe...ayong join ye jue..seronok tgk bisnes makin maju...mcm2ada...best!
    Ni entry ayong ye...

    http://ayongatikah.blogspot.com/2012/11/giveaway-36-1st-giveaway-by-missjue.html
    Thanks jue!:-)

    ReplyDelete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!