Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Monday, December 10, 2012

Fitting baju sanding part 2..

Good day my dear!

Huu..just nak share, last week aku ke butik pengantin a.k.a vendor aku untuk majlis persandingan aku nanti..Nama butik tu Dee' Butique di Ampang Point. Aku jumpa butik ni masa wedding fair di PICC, Putrajaya awal tahun hari tu..

Alkisah bila this is our 2nd time appointment dengan butik ni sebab nak fitting baju. 1st time we oulls pegi just datang utk bayar deposit yang 10% tue...Then, masa 1st appointment hari tu aku memang dah berkenan  dengan 1 baju purple style kebaya heavy beads..Tp owner butik tu plak introduce new dress diaorang warna purple yang akan datang bulan ini...Jadi tu pasal la kitaorang tunggu baju tu siap dan terpaksa la tunda urusan baju tu sampai la our second meeting on last saturday hari tu..

So, 2nd time meeting ni untuk aku finalize kan baju mana yang aku nak utk majlis persandingan aku nanti.. Nak dijadikan cerita, aku ingat hari tu boleh la aku discuss in detail pasal pelamin aku & nak  confirm terus design baju, pelamin dan makeup supaya aku dah tak payah fikir pasal urusan benda ni lagi ...Tp tak sangka pula, kitaorang akan ada 3rd meeting / appointment lagi lepas ni which awal minggu bulan 1 depan disebabkan oleh........Sebab...sebab..sebab..Korset untk dress aku tu TAK MUATT!!Huaaa! sentap laaa!! Aku ingatkan butik tu da alter siap2 da korset tu utk aku sebab masa 1st meeting hari tu dia da amik da ukuran aku..huk..Nak cakap aku makin gemOk kee?? Waaaa!! ---> SO B2B2 sekalian, sila jadikan aku sbg contoh..Sila tolong, tolong, tolong diet kalau da nak kawen tu ;( seriously!

Jadi dengan struglenye aku diet guna SDII now..breakfast aku cuma telur, lunch aku cuma ikan dan malam aku ayam sahaja..Konon2 diet dengan harapan sempat la aku kurus dalam masa sebulan ni..tinggal sebulan je lagi majlis ok..padan muka aku ;(

so back to the story, aku confirmed amik baju kebaya purple heavy beads yang memula kitaorang try tu..Tetibe rasa menyesal lak sebab membuang masa tunggu new dress tu ;) then kitaorang proceed dengan baju tu sebab warna baju tu lagi accurate dengan tema purple kitaorang...Then, on top of that find out dress baju baru yg butik tu introduce tu tak berapa menepati citarasa kitaorang. So kitaorang pun proceed je dengan baju tu purple pilihan pertama kitaorang  ;)

Next, tunggu next month utk our 3rd meeting..aish...


Dee boutique, Ampang Point

My tema dark purple




Ok, aku pakai baju ni tanpa korset..harap maklum..




Senyum sakan sebab owner kedai puji dia hensem..-_______-

Ni la dress purple yang butik tu buat

Aku suka beads dia..tp aku tak suka warna gold


So aku proceed dengan baju purple kebaya ni je...

oh bulan 1..cepat la kau tiba.....nguuuu...

Comments
20 Comments

20 comments:

  1. kaler purple itu sweet dengan awak! :) selamat berdiet k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear! :D hehehe...tgh berusaha diet lagi ;( sobs...

      Delete
  2. kebaya tu cantik lah.... hehehe
    saya sarankan, kena jugak pergi fitting before majlis, 2/3 minggu sebelum.... sbb kita xtau p'kembangan badan kita whether naik or turun..
    ni boleh elakkan ketidakselesaan / ketidakpuasan hati ttg baju masa mjlis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh erk..hee..takut gak if badan naik @___@...ok thanks for the tips dear! Noted :D

      Delete
  3. serius dark purple sgt cntik..linda suke :)

    ReplyDelete
  4. eh.. mmg hensem la tunang you tu.. hehe.. takpe.. tunang you jugak.. bukan org laen.. kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...hahaha...ni komen pe ni? gegegege...

      Delete
  5. Sya pon rase yg dark purpLe tu Lagi cantek.yg purpLe-gold-beads tu cm xde aura LA (eh??haha)

    amik compLEte package ke ngn dorg??OK xPR pe sume?huhu

    Sya xsurvey2 pon butik area Ampang sbb pk Lmbt Lagi kan..hehe.tp next month da masok 2013 da.so da bLeh start survey rase nye nih.ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun nak Eh! juga sbb gold tu..hihi..maybe sebab tak kena tema purple sy kot :P heee...haah dear, amik complete package (makeup, pelamin, baju, walkaway n entrance)...better survey dan book awal dear..sy masa plan nak kawen tu sampai pg 2-3 tempat yg ada buat wedding fair sebab nak lock best price for best product ;) yg pentng kn banyak buat research n baca review orang yg da guna service vendor tu utk avoid masalah ;)

      Delete
  6. huyooo...cntik bj...dah ade ek....cepat2 diet..sempat lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...thanks dear..haah baju da ada ;) malas da nak pikir da nak cepat selesai je ni..hihih..cuma part diet tu la yg seksa..adoi..hahaha

      Delete
  7. tapikan yunk gold tu pun cantek...ecehhh suke ek...dapat posing depan cemin gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...baju tu memang cantik pun dear..terasa mcm mewah dengan beads dan like a princess..haha..cuma warna gold tak kena tema pulak ;) hehehe...haah sukaaaa giler pose depan cermin yg besar ini...heeee! baru ku paham apa rasanya kalau jd kate middleton [eh? hahaha! larikkk]....

      Delete
  8. hamboii missjue... sukenye dia nmpk..
    dh nmpk dh ke'xcited' san miss jue nk kawen...
    hihihi.. best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ghehehe....tq dear! hee...nga count down ni..tinggal sebulan lebih je ni yang..heee

      Delete
  9. salam.. hai misjue.. berapa yea kalau sewa baju L&P kat dee boutique ni?
    pakej pelamin dia affordable tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear..butik Dee ni mcm agak exclusive..Saya pun nasib je dapat package promo dia masa wedding fair last year..saya dapat dalam harga RM 3500 ..Tu pun ada item limited. So kiranya saya dapat package basic je kot..Kalau standard package dia (bukan harga promo) rasanya lebih mahal 4k-5k n higher..emmm...

      Delete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!