Support saya =) Jom Exchange Link! I will visit Yours!

My Blogger friends

Wednesday, July 4, 2012

Proses hias bantal hantaran dengan bunga

Alhamdulillah!

Sangat satisfied dengan hasil DIY my dulang hantaran for both side ..Can't wait kalau da complete! Weeee ..
Dulang hantaran kepada perempuan (5 dulang)
Dulang untuk hantaran kepada lelaki (7 dulang)
Senyum sampai ke telinga! Berbaloi berpenat lelah..heee
Comments
2 Comments

2 comments:

  1. salam...

    i am ur silent reader..hehe

    tqvm 4 all of sharing..

    nak tanya, bunga atas bantal tu kemaskan guna apa ye? kena gam ke??huhu

    lagi satu dah siap bantal tu, barang2 hantaran macam kasut, baju, semua just letak macamtu atau mcamne? sebab risau takut jatuh la...tu yang duk pikir2 macamne..huhu

    harap leh share ye... tqvm.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear for visit,

      untuk bunga, i potong pendek n lilit guna pelilit bunga tu..then i jahit atas bantal..pelilit tu i guna warna yang sama dengan warna bantal n begitu juga warna benang..i jahit sebab sayangkan bantal tu..kalau buka jahitan tu pun kain tu tak akan rosak..kalau u glue, akan jadi permanent...

      Then, atas bantal tu i guna bakul / box hadiah or any bekas..dia akan berat sendiri bila u da letak barang atas bantal tu..tak de pun terbalik :)

      Delete

Thanks for your comment dear! =)

P/s: if komen via FB, saya tak dapat notification tau. Jadi, sorry kalau saya lambat reply / tak reply ye..Saya kena manual check ;)

May Allah bless you!